Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.

"Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό"


ΔΥΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11 ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΕΙΘΙΑΝΗΣ

Δύο δράσεις ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωί οι χιώτες Πρόσκοποι, όπως και εκατοντάδες ακόμη Πρόσκοποι σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας. Στη Χίο οι σχετικές εκδηλώσεις που περιελάμβαναν παιχνίδια και δραστηριότητες ώστε τα παιδιά να μάθουν να συνεργάζονται και να μοιράζονται, έγιναν στο Δημοτικό Κήπο και στην πλατεία της Ερειθιανής και συνοψίζονται στο παρακάτω κείμενο της βαθμοφόρου του 1ου Συστήματος Χίου, Ελευθερίας Μπινίκου:
«Σας έχουμε... "Καλά Νέα"! 

Για άλλη μια φορά, οι χιώτες Πρόσκοποι "Προχωρήσανε Ενωμένοι" και "Στήριξαν ο ένας τον άλλο". "Μοιράστηκαν τα πάντα" και "Είχαν Το Αντίδοτο" στην κατήφεια και τη μιζέρια. 
"Μείνανε δεμένοι" και "Έγραψαν μαζί το πιο Μεγάλο Τραγούδι για την Αγάπη". 
Στο Δημοτικό Κήπο της Χίου και στην πλατεία Ερειθιανής "Όλοι Χωρέσανε". Κάποιοι..."Έμαθαν να Δίνουν", άλλοι πάλι "Θυμήθηκαν πώς να Μοιράζονται". 
"Όλοι Μαζί" στείλαμε το πιο ηχηρό ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: είναι ωραίο το παραμύθι να γίνεται πραγματικότητα και η ιδέα του ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ να γίνεται πράξη!»

Η ιδέα της δράσης προέκυψε από το παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό», παραμύθι που μαζί με δεκάδες σάντουιτς μοιράστηκε σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος, ενώ όσα περίσσεψαν δόθηκαν στα παιδιά της «Κιβωτού του Αιγαίου» στο Αίπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου