Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B.

ΠΡΟΣ: Τον Γενικό Γραμματέα του ΥΜΕ και τον Διευθυντή του Φάσματος Ραδιοσυχνοτήτων.

ΘΕΜΑ: Ανάρτηση του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας των C.B. στη «διαύγεια».

Αξιότιμοι Κύριοι,

Τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών ΡαδιοτηλεφώνωνC.B, οι Έλληνες Ραδιοερασιτέχνες, αλλά κυρίως το σύνολο των Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρεται για τις ελεύθερες επικοινωνίες στην Citizens Band για να καλύψει νόμιμα τις καθημερινές επικοινωνιακές του ανάγκες, περιμένουν με ανυπομονησία την ανάρτηση στην «διαύγεια» του νέου νομικού πλαισίου λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B.

Ο σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με προθυμία και ενθουσιασμό με τις υπηρεσίες σας, δίνοντας σας όχι μόνο τις ρεαλιστικές για τα Ελληνικά δεδομένα  προτάσεις μας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη   συνδρομή ζητήσατε.

Δημοσίως θέλω να σας ευχαριστήσω για την αγαστή συνεργασία μας, εν μέσω αντίξοων πολιτικών συνθηκών, οι οποίες πέδιζαν την ομαλή ροή της ολοκλήρωσης του τελικού κειμένου του νέου νομοθετικού πλαισίου.

Δυστυχώς το τελικό κείμενο του νέου νομοθετικού πλαισίου ο σύλλογός μας δεν το είδε ποτέ και δεν μπόρεσε να καταθέσει τις απόψεις του ΠΡΙΝ αυτό οδηγηθεί για ανάρτηση στην «διαύγεια».

Αποτελεί ίσως όχι την καλύτερη πρωτοτυπία, το τελικό κείμενο ενός νομικού πλαισίου να οδηγείται στην – διαύγεια -  «εν κρυπτώ». Τι αντίθεση αλήθεια!  Ο σύλλογος που εκπροσωπεί το σύνολο των C.B-ers τη χώρας και που συνεργάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, την τελευταία στιγμή παραγκωνίστηκε και πλέον αντιμετωπίζεται ως ένας απλός πολίτης.

Δεν ζητούμε προνόμια, αλλά μεταξύ συνεργατών υπάρχει ένας ηθικός κώδικας που υποδεικνύει  ότι μια συνεργασία πρέπει να ολοκληρώνεται και από τα δύο μέρη. Για λόγους ηθικής τάξεως θα έπρεπε να λάβουμε γνώση του τελικού κειμένου…. ας είναι λοιπόν.

Τουλάχιστον αναρτήστε αυτό  το «επτασφράγιστο» κείμενο στην «διαφάνεια» για να αρχίσει η διαβούλευση. Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός ενδιαφερομένων που θέλουν να διαβάσουν αυτό το κείμενο και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Αγαπητοί Κύριοι οι προβολείς βρίσκονται επάνω σας. Οι ΈλληνεςC.B-ers, οι Ραδιοερασιτέχνες, οι απλοί πολίτες, ο εμπορικός κόσμος, αλλά και οι Ευρωπαίοι C.B-ers περιμένουν να διαβάσουν το κείμενο που θα οδηγήσει τους Έλληνες C.B-ers στην Ενωμένη Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Οι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι C.B. από όλες τις χώρες, αλλά και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία C.B.  της οποίας είμαστε μέλη, περιμένει να διαβάσει αυτό το κείμενο και να στείλει επισήμως τις απόψεις της. Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα επάνω σας και στο νέο νομοθετικό πλαίσιο που όλοι ελπίζουν να οδηγήσει τους Έλληνες C.B-ers στην ελεύθερη χρήση all modeραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως, κινητών και φορητών.

Περιμένουμε λοιπόν…..

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.

ΠΡΟΣ:
ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΘΕΜΑ:
ΝΕΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΩΝ C.B. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Επιτέλους μετά από μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα, σε πολύ λίγο η «βάση» του νέου νομικού πλαισίου που αφορά την λειτουργία των ραδιοτηλεφώνων C.B. θα αναρτηθεί στην «διαύγεια», προκειμένου να ενημερωθεί  το Υπουργείο για τις απόψεις των πολιτών.

Είναι απαραίτητο ΟΛΑ τα μέλη του συλλόγου και οι φίλοι του να έχουν ενεργεί συμμετοχή καθ’ όλη την διάρκεια της διαβούλευσης. Είναι απαραίτητο να στηριχθούν οι θέσεις μας προκειμένου το Υπουργείο να πειστεί για την αναγκαιότητα της νόμιμης λειτουργίας των ραδιοτηλεφώνων C.B. βάσεως.

Υπάρχουν κάποιοι «φίλοι» οι οποίοι διασπείρουν «ζιζάνια» προφορικά ή μέσω του διαδικτύου ισχυριζόμενοι ότι: αν οι CB-ers αποκτήσουν το δικαίωμα να κατέχουν και να χρησιμοποιούν νόμιμα ραδιοτηλέφωνα βάσεως, η υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη θα απαξιώθει επειδή όλοι θα χρησιμοποιούν τα C.B. για τις επικοινωνίες τους και όχι την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη.

Κινδυνολογούν χωρίς να ερυθριούν, πανικοβάλλοντας τους ραδιοερασιτέχνες ισχυριζόμενοι ότι οι κεραίες C.B. θα δημιουργήσουν προβλήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι δικές τους κεραίες να «ξηλωθούν».

Επικαλούνται σαν σύγχρονοι προφήτες ότι οι C.B-ers θα πολλαπλασιαστούν σαν τις ακρίδες και θα γίνουν «μάστιγα», προκαλώντας  με τις κεραίες τους περιβαντολογική ρύπανση.

Θεωρούν όλους τους C.B-ers «εν δυνάμει» ανεύθυνους πολίτες, οι οποίοι νυχθημερόν σκέπτονται να «τροποποιήσουν» τους πομποδέκτες τους, αλλά και να αγοράσουν Linear με τα οποία θα παρεμβάλλουν τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και ότι άλλο ήθελε προκύψει.   

Δεν είχαν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να συζητήσουν τις όποιες αντιρρήσεις ή διαφωνίες τους μαζί μας, αντίθετα αυτές τις απόψεις τους τις διαβίβασαν δια της μεθόδου του «ψιθύρου» στο Υπουργείο, προκειμένου να αφαιρεθεί η δυνατότητα της χρήσης από όλους τους C.B-ersραδιοτηλεφώνων βάσεως. Δυστυχώς  για αυτούς, «ουδέν κρυπτών υπό τον ήλιον», τα πάντα μαθαίνονται και  κάποια στιγμή  θα επανέλθουμε.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών Ραδιοτηλεφώνων C.B. έδωσαν και δίνουν ένα ΤΙΜΙΟ αγώνα. Κοιτούν τους πάντες στα μάτια κατευθείαν, με ψηλά το κεφάλι και καθαρή συνείδηση.

Εκλεκτοί φίλοι και μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΧΕ.ΡΑ. C.B. συσπειρωθείτε και υποστηρίξτε τις θέσεις του συλλόγου μας. Διαδώστε τα δικαία αιτήματά μας. Αν εμείς δεν πιέσουμε ενωμένοι για τα δίκαια αιτήματά μας, δεν θα το κάνουν οι άλλοι για εμάς.

Διαβάστε τις αναρτήσεις μας στο:

2.     www.rfnews.gr

Αν πάλι έχετε αμφιβολίες  ή  χρειάζεστε εξηγήσεις μπορείτε να μου τηλεφωνήσετε στο 6948664493 ή να στείλετε e-mail στο ac488@hotmail.gr.

Αγαπητοί συνάδελφοι το δίκιο είναι με το μέρος μας, αγωνιστείτε για να αποκτήσουμε ότι ήδη έχουν οι άλλοι Ευρωπαίοι για εμάς και τα παιδιά μας.

Με εκτίμηση και πολλά 73

Μανωλάτος Γεράσιμος

Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Χειριστών
Ραδιοτηλεφώνων C.B.
ac488.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου